"De gepersonaliseerde nummerplaat, dat is nog eens een onderschatte persoonlijkheidsstoornis."

18 mei 2015
Vorige week hadden we het over hypersensitiviteit. "Nog een label dat we op mensen kunnen kleven", vonden een aantal luisteraars.

Waarop Frederik Clarysse antwoordde:

De gepersonaliseerde nummerplaat, dat is nog eens een onderschatte persoonlijkheidsstoornis. #hautekiet

— Frederik Clarysse (@fredericlarysse) May 13, 2015

 

Dat vraagt om enige verduidelijking. Daarom kreeg Frederik 1 minuut zendtijd van Hautekiet:

 

We zijn de laatste tijd goed bezig met het uitvinden van nieuwe persoonlijkheidsstoornissen. Introverten, hoogsensitieven, hoogbegaafden en ADHD’ers kwamen al uitgebreid aan bod. Maar er is één stoornis, één groep mensen eigenlijk, die niet voldoende aandacht krijgt voor hun overduidelijke probleem: de mensen met een gepersonaliseerde nummerplaat.

Ze rijden door het leven met een onstuitbare drang om unieker te zijn dan een ander. En botsen daarmee vaak tegen een muur van onbegrip. Vandaar deze oproep: wees wat milder voor mensen met een gepersonaliseerde nummerplaat.

Maak wat minder opmerkingen over hun afwijking, zet hen niet voortdurend te kijk op Instagram, en heb begrip voor het feit dat deze mensen, net als adhd’ers of hoogbegaafden, bijzondere aandacht vragen.

Verder pleit ik ook voor een steunpunt voor ouders van mensen met een gepersonaliseerde nummerplaat. Want je zoon of dochter je oprit zien oprijden in een porsche met nummerplaat PUSSY - streepje - WAGON: dat leed is voor niemand alleen te dragen.

 

Hautekiet verzamelt ook foto's van gepersonaliseerde nummerplaten. (Meer info)