De great Pretender goes Pop & Jazz

3 november 2019
Chrissie Hynde Bmg
Chrissie Hynde brengt een album uit met classics uit de pop en de jazz. Songs van Frank Sinatra, Nina Simone, Nick Drake en The Beach Boys.

Chrissie Hynde (68) is nog altijd zangeres bij The Pretenders -hun Amerikaanse toernees zijn nog altijd goed voor zo'n 50 à 60 concerten- daarnaast schildert Hynde in een soort pop art-stijl (zie de hoes van haar album) en ijvert ze voor een groene planeet en een veganistische levensstijl. 

Zopas is Valve Bone Woe uit, een album waarop Hynde een tiental classics zingt uit de jazz, de pop en de rock. Niet om een of andere boodschap de wereld in te sturen, maar gewoon omdat ze die songs graag zingt. 

Dit is eigenlijk mijn karaoke-moment. Ik zing gewoon de songs die ik leuk vind. In de huidige rockmuziek is er vaak geen melodie meer, en de volgende stap is rap en hiphop, daar gaat het vaak nog enkel om de tekst.
Chrissie Hynde

Partner in crime voor dit album is de Britse electronica producer Marius de Vries. Hynde en de Vries werkten een tiental jaar terug samen aan een track voor de soundtrack van de film The Eye of the Beholder, Het werd een orkestrale song die aan het einde overgaat in een stukje trance, en dat smaakte naar meer. 

Valve Bone Woe laat een pop band horen, een uitgebreid strijkersensemble en daar bovenop de losse electronica van o.m. de Vries.

Ik zie dit niet als een jazz album, die pretentie wil ik niet hebben. Maar wat we samen maken, Marius de Vries en ikzelf, noemen we Jazz Dub.
Chrissie Hynde

HERBELUISTER hier het hele interview in Time Out

HERBELUISTER Chrissie Hynde over Charles Mingus en de huidige revival van de Jazz (Time Out van 17 november) : 

Chrissie Hynde in haar atelier
undefined