De grootkeuken: wat is er toch mis mee?

15 maart 2016
Het lijkt wel of 'de grootkeuken' niet veel goeds kan doen. Toch zeker de grootkeuken van een ziekenhuis niet: "altijd maar patatten, droog wit brood, platgekookte groenten, ..." En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Foodfotograaf Tony Le Duc kloeg erover in Touché, en ook Hautekiet vroeg aan luisteraars wat hun ervaringen waren met dat 'ziekenhuiseten'. 

"Eens te meer worden de grootkeukenkoks over één en dezelfde kam geschoren" zegt Lucien De Groote. Hij is eresecretaris van de vzw Grootkeukenkoks Oost-Vlaanderen

Grootkeukenkoks moeten creatief zijn, aangezien ze slechts een zeer beperkt budget ter beschikking krijgen voor de maaltijden. "De dagprijs per persoon die een kok mag besteden aan het eten, ligt tussen de €5,50 en 7,50. Voor ontbijt, middagmaal én avondeten. Dan moet je kunnen toveren."

Als je meer budget krijgt, kan je je kwaliteit verhogen en méér variëren in gerechten.

P.S. De foto bij dit artikel toont ook ziekenhuiseten, maar dan in een Japans ziekenhuis. Laat maar komen!
Bron foto: Flickr