De Grote Levensvragen van onze jongeren

29 oktober 2017
Touché staat in oktober 5 zondagen lang helemaal in het teken van De Grote Levensvragen. Samen met specialisten in hun vakgebied zoekt Friedl' Lesage antwoorden op de levensvragen die de Vlamingen het meeste bezighouden. In de laatste aflevering geven we het woord aan de jongste generatie. Want ook zij worstelen met De Grote Levensvragen.

Aya Sabi, is 22, studeert biomedische wetenschappen en schrijft columns voor vrtnws.be en Mo*Magazine. Zopas verscheen haar eerste bundel kortverhalen Verkruimeld land.

Rania el Mard is 18 jaar en kersvers Voorzitster van De Vlaamse Scholierenkoepel.

Niels Coppens is 28 jaar en werkt voor vzw Toestand. Deze organisatie probeert leegstaande gebouwen een nieuwe bestemming en een nieuw leven te geven. Hij kreeg hiervoor een Ultima uit handen van minister Sven Gatz.

Niels Coppens haalde veel inspiratie uit het boek van de Amerikaanse anarschistische auteur en dichter Hakim BeyTemporary Autonomous Zone”.

Aya Sabi houdt van sterke vrouwen in de Literatuur. Zo las ze onlangs 'Het onderzoek' van Latiefa Az-Zajjaat. Een boek dat dringend opnieuw moet gepubliceerd worden en wel hierom. Ook “Ik kom terug” van Adriaan van Dis heeft ze graag gelezen omdat ze gefascineerd is door ouderdom en aftakeling.

Rania El Mard trok levenslessen uit “Steeds als ik de zin van het leven te pakken heb komen ze met iets nieuws” van Daniël Klein.

Muziek in de uitzending
Do - Laat Me
Bazart - Goud
Lil Kleine & Ronnie Flex - Drank & Drugs
Game of Thrones Theme
IAM - Demain C’est Loin
Roosbeef - Emoticons
Arctic Monkeys - Snap out of it
Raymond Van Het Groenewoud- Mijn schoolgaande jeugd

Meer informatie (speellijst en boek De Grote Levensvragen) staat op degrotelevensvragen.be. Misschien zitten we binnenkort in jouw buurt!