De grote lokale verkiezingsdebatten

2 oktober 2018
Wie trekt, duwt, stijgt of valt? Knack en Radio 1 geven de lijsttrekkers voer voor discussie in vijf grote verkiezingsdebatten.

Deze week kan je de grote lokale verkiezingsdebatten van Knack en Radio 1 meevolgen via de livestream van vrtnws.be. De uitzendingen beginnen telkens om 19 uur. (Behalve in Gent, daar beginnen we om 20 uur)

Ook zo'n debat bijwonen? Praktische info vind je op acties.knack.be

Herbekijk het debat in Leuven:

Het eerste debat vond plaats in de aula Pieter de Somer in Leuven. De deelnemers waren Mohamed Ridouani (SP.A), Rik Daems (Open VLD), Lorin Parys (N-VA), Carl Devlies (CD&V), Hagen Goyvaerts (Vlaams Belang) en David Dessers (Groen).

Herbekijk het debat in Brussel:

Zes politici kruisten de degens aan de VUB in Brussel: Roel Jacobs (PS), Els Ampe (Open VLD-MR), Johan Van den Driessche (N-VA), Bianca Debaets (CD&V-CDH), Bart Dhondt (Ecolo-Groen) en Ans Persoons (Change.Brussels).

Herbekijk het debat in Gent:

Uiteraard begon het debat in Gent met de staat van de sociale woningen in de stad. SP.A-Groen-lijsttrekker Rudy Coddens gaf toe dat hij wist dat situaties met onbewoonbare sociale woningen bestaan. Volgens Anneleen Van Bossuyt (N-VA Gent) was het de eerste keer dat iemand van de coalitie erkent dat er problemen zijn.

Herbekijk het verkiezingsdebat in Hasselt 

De deelnemers zijn Laurence Libert (Open VLD), Steven Vandeput (N-VA), Nadja Vananroye (CD&V), Frank Troosters (Vlaams Belang) en Marc Schepers (roodgroen+).

Herbekijk het verkiezingsdebat in Antwerpen:

Op vrijdag 5 oktober was het de beurt aan Antwerpen. Deze politici kwamen daarin aan het woord: Jinnih Beels (SP.A), Philippe De Backer (Open VLD), Johan Klaps (N-VA), Kris Peeters (CD&V), Filip Dewinter (Vlaams Belang), Wouter Van Besien (Groen) en Peter Mertens (PVDA).

Lees ook: