Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

#weetikveel

De Italiaanse keuken

di 27 aug. - 10:25

Wat is de essentie van de Italiaanse keuken? Met een minimum aan ingrediënten een gerecht met een maximum aan smaak neerzetten. Mama Mia!
Peppe Giacomazza en Kobe Ilsen

in Belgie hebben we de italiaanse keuken pas na de Tweede Wereldoorlog echt leren kennen. Vooral toen Italiaanse migranten hier in de mijnen kwamen werken.  Pasta, pizza, mozarella, pecorino, ricotta, parmaham, cappuccino... En nee, spaghetti bolognese bestaat niet. Hoezo?

We vroegen het aan Peppe Giacomazza. Peppe heeft Siciliaanse roots, zijn vader Vicenzo bleef na het bezoeken van een oom tijdens zijn huwelijksreis hangen in Genk en opende er een pizzeria: 'La Botte'. Hij was een uur lang de gast van Kobe Ilsen.

Bekijk de integrale uitzending:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet