De keuzes van Rudi Vranckx

25 januari 2016
Op zondag 24 januari was oorlogscorrespondent Rudi Vranckx te gast in Touché, live op Toast Literair vanuit Bozar in Brussel. Natuurlijk laten de beelden van oorlog en terreur hem nooit meer los maar wat raakt deze gedreven journalist nog meer? Enkele handige links

 

 

 

Rudi Vranckx was te gast op Toast Literair in de Bozar in Brussel, nav zijn boek "Oorlog om de geesten". Hij is net terug uit Biarritz waar hij zijn documentaire Mijn Jihad voorstelde op het Internationaal documentairefestival FIPA. Samen met de Belgische striptekenaar Caryl Strzelecki maakte hij de graphic novel De Gierenclub, over zijn ervaringen als oorlogscorrespondent.

 

Je kan Rudi volgen op zijn Facebook-pagina.

Zijn nieuwe reportagereeks Kleine Helden, over mannen en vrouwen in conflictgebieden die het heft in eigen handen nemen, is vanaf 17 februari 2016 op Canvas te zien.

Zijn leraar Latijn tipte hem het boek Duecento (1951) van de Nederlandse auteur Hélène Nolthenius. Het was het begin van zijn liefde voor Italië.

Op zaterdag 30 januari 2016 (vanaf 9.00u) houdt Rudi samen met VRT Nieuws- collega Majd Khalifeh een lezing in Het Pand in Gent in het kader van Het Vooruitzicht, waar 27 VRT-experts je de nodige bagage geven om 2016 door te komen. Rudi en Majd praten over ‘Kijken in het hoofd van de IS strijders’. Rudi vanuit oogpunt van de etterende oorlogen in Syrië en Irak, Majd onderzoekt sociale media die jongeren gebruiken.Opbrengst voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen. De sessie van Rudi is helaas al volgeboekt.

 

Axelle Red is al sinds 1997 vrijwillig ambassadrice van UNICEF België. Zij zorgde voor livemuziek in de uitzending.

 

Muziek in de uitzending

Axelle Red - Naïve
Jacques Brel - Jojo
Axelle Red - Rouge ardent
Axelle Red - Ce matin
Richard Wagner - Der Ritt der Walküren (uit “Apocalypse Now”)
Axelle Red - Mon café
Gregorio Allegri - Miserere mei, deus - The Choir of Trinity College Cambridge

Axelle Red - Si tu savais
Axelle Red - Jardin secret

 

 

Foto © VRT