Dé kijktip voor dit verlengde weekend: 'Into the Night', de eerste Belgische Netflix Original

1 mei 2020
Netflix
Vandaag wordt op Netflix de Belgische reeks 'Into the night' gelanceerd in 190 landen. De regie was in handen van de Belgische regisseurs Inti Calfat en Dirk Verheye, die eerder ook al 'Over water' maakten. Filmkenner Ward Verrijcken is alvast enthousiast!

De wereld wordt getroffen door een ramp: overal waar de zon opkomt, sterven mensen. Dus om in leven te blijven, moet je met een vliegtuig blijven vliegen richting de nacht.

Dwarsdoorsnede van de maatschappij

"Zes afleveringen lang zien we alle personages in de buik van het vliegtuig. Er is een kosmische ramp aan de gang, maar in het vliegtuig zitten mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden. Je merkt dat mensen in het begin tegenover elkaar staan en dan gaandeweg switchen, want ze kunnen niet anders dan overeen komen. De personages zijn een dwarsdoorsnede van onze maatschappij en dat is logisch, want het vliegtuig vertrekt in Brussel", zo vertellen de regisseurs van de reeks, Inti Calfat en Dirk Verheye, in 'De Wereld Vandaag'.

"Als alle context en regels wegvallen door zo'n ramp, wie zijn we dan en wat doen we dan? Dat is iets dat je vandaag de dag ook ziet. Je bent aangewezen op de verantwoordelijkheid van mensen rondom je en dat vonden we wel een mooie parallel met de realiteit waarin we vandaag leven", vertelt het duo verder.

Beluister waarom filmkenner Ward Verrijcken zo enthousiast is over de reeks:

Beluister het interview met de regisseurs Inti Calfat en Dirk Verheye:

Lees ook:

Radio 1 Select