De Kimback en andere comebacks

17 februari 2020
© PhotoNews
Vandaag is de dag. Straks betreedt Kim Clijsters na meer dan zeven jaar opnieuw de tenniscourt om een tegenstander een paar flinke lesjes in tennis te geven. Ze neemt het deze namiddag om 16u op tegen de Spaanse Muguruza in Dubai. Haar derde comeback is het al. En die kwam echt onverwacht. Vandaag over comebacks in De Wereld van Sofie. Wat zijn de do’s en don’ts? Wanneer is het een goed idee, wanneer niet?

De “Kimback”. Een belangrijke dag voor Clijsters zelf, maar ook voor al haar fans. Die al lang hun t-shirts en vlaggen hadden opgeborgen naast andere herinneringen uit het verleden. Chris Grysouille, Clijstersfan van het eerste uur, is blij dat hij zijn fangear van onder het stof kan halen. Hoe leeft hij toe naar Kims eerste match straks? Reporter Brecht Devoldere zocht hem op.

Alle sympathie voor Kim Clijsters, maar dè ultieme sportcomeback is toch die van wielerlegende Freddy Maertens. Wie kan die stelling bevlogener verdedigen dan Ward Bogaert? 

Zijn er uitgestorven diersoorten van wie we een comeback kunnen verwachten? Dat is een van de vragen die Lieven Scheire beantwoordt in zijn boek ‘DNA. Hoe de menselijke genetica ook jouw leven zal veranderen’ (Borgerhoff & Lamberigts). Hij heeft het onder andere over de al dan niet mogelijke comeback van de mammoet. En of zo'n terugkeer wenselijk is.

Vorige maand raakte bekend dat Axl Peleman na 22 jaar opnieuw met zijn companen van Ashbury Faith in de studio zit. Binnenkort komen de langverwachte reünie-concerten van Noordkaap eraan. Ook over de reünie van buitenlandse bands als Oasis wordt al jarenlang gespeculeerd. Stubru-collega Stijn Van de Voorde is een koele minnaar van reünies van rockgroepen. Waarom?

De fanny pack, of heuptasje, heeft na een drietal decennia ook een comeback gemaakt. Max Vryens spotte enkele early adopters, mannen die hun heuptasje altijd zijn blijven dragen, wars van alle modetrends.

Mensen die na een tijd in het buitenland terugkeren naar België, maken op hun eigen manier een comeback! Brecht Devoldere staat op post aan de arrivals in Zaventem… wie weet spot hij een ultieme comeback?