"De koning ontmoeten of de premier, dat is een totaal andere wereld, maar ik draag altijd sneakers"

15 november 2020
Hassan Al Hilou. Amper 21 jaar oud is hij, maar hij heeft al een hele carrière achter de rug en mocht al tal van belangrijke mensen ontmoeten. Maar zelf is hij ook een rolmodel en die benoeming neemt hij behoorlijk serieus.

Op zijn vijftiende had Hassan Al Hilou zijn eerste start-up en zo werd hij de jongste ondernemer van ons land. Die titel leverde hem heel wat op: "Ik heb mensen kunnen ontmoeten die niet tot mijn directe omgeving behoorden", vertelt Al Hilou in Touché.

Hilou werd meteen ook zelf een rolmodel: "Het is een mandaat dat ik met veel liefde en plezier opneem, al had ik in het begin moeite met de term", vertelt hij. "Ik deel nu veel kennis en ervaring, maar ook veel van mijn eigen gedrag. Ik zorg dat ik geen fouten maak, want als ik een fout maak of faal, dan is er een hele groep die gekwest kan worden."

Als er een jongen van 13 is die me komt vertellen dat zijn moeder mijn video's altijd toont aan hem als een goed voorbeeld, dan wil ik niet falen"

Maar zelf heeft Al Hilou ook een rolmodel: zanger Stromae. "Ik kijk erg uit naar zijn nieuwe album, maar ook zijn verhaal rond mentaal welzijn vind ik belangrijk", legt Hassan uit. "Ik zie nu dat veel jongeren het moeilijk hebben en toen Stromae zich zo voelde, is hij gestopt en dat is een belangrijke boodschap."

Zoektocht

"Het is goed om even te stoppen en rust te nemen, om te zien welke zoektocht je moet doen. De zoektocht wordt vaak niet getoond of benoemd", zegt Hassan.

"Er wordt vaak getekend welke richting we moeten uitgaan, maar er is geen vrijheid om zelf te zoeken.

Probeer eens te zoeken en terwijl ook te genieten!", is dan ook de boodschap van de jonge ondernemer.

Levengenieter

Al zijn hele leven, is Hassan gepassioneerd. "Ik ben een levensgenieter, omat ik mijn passie volg en omdat ik mensen wil inspireren en vooruit helpen. Maar ik geniet ook vooral van het moment", zegt hij. Zijn passie, dat was in het middelbaar economie-wiskunde en daarna innovatiemanagement. Nu studeert hij bedrijfskunde, om ook management te leren.

Hij is ook een energiek man: "Mijn medeleerlingen en -studenten vroegen me vaker hoe ik zoveel energie kon hebben in de ochtend. Tja, ik babbelde nogal veel", vertelt Hassan lachend.

Iedereen gelijk

Hassan is Nederlander volgens zijn paspoort en Irakees in zijn hart, maar sinds zijn negende woont hij in Brussel. "Ik woon in Molenbeek en heb mijn hart daar verloren. Het is jammer genoeg wel een wijk waar veel over de mensen wordt gesproken, maar niet mét de mensen", vertelt hij daarover in Touché.

Hoewel hij zelf al tal van belangrijke mensen mocht ontmoeten, zoals onze premier Alexander De Croo en koning Filip, blijft hij ten allen tijde zichzelf. "Ik zie koning Filip als een zeer intelligente man die daadwerkelijk luistert, zeker zonder camera's", vertelt hij. Hoewel Hassan trots is op deze ontmoetingen, ziet hij mensen vooral als gelijken, in plaats van hen op te delen in groepjes van functies of ambities.

De koning ontmoeten of de premier, dat is een totaal andere wereld, maar ik draag altijd sneakers

"Alleenstaande moeders of de koning, voor mij is iedereen gelijk, vandaar", zo besluit de jonge en brandend ambitieuze ondernemer.

Beluister de volledige uitzending (in twee delen):

Lees meer over Hassan Al Hilou:

Lijst van artikels