"Is de kop van Marie Verhulst meer of minder geneeskrachtig dan die van Bumba?"

5 oktober 2021
Een ziekenhuis in Antwerpen gebruikt voortaan Studio 100-figuren op de baxters die kinderen toegediend krijgen. Als gediplomeerd filosoof moet Hugo Matthysen hier natuurlijk verder bij stil staan.

De kinderen in het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis krijgen voortaan een K3- of Piet Piraat-doos naast zich, in plaats van een infuuszak met een vloeistof die hen mogelijk bang maakt. De baxterdozen zijn een idee van serviceclub Ronde Tafel 25 Antwerpen. "Het idee errond is dat een kind de superkracht krijgt van één van zijn helden", legt voorzitter Jan Staelens van Ronde Tafel 25 uit. "Wetenschappelijk is bewezen dat als iemand zijn ziekte doorloopt met een positieve ingesteldheid, dat betere resultaten oplevert voor de genezing." (Lees meer op vrtnws.be)

"Deze nieuwe inzichten kunnen enorme gevolgen hebben voor de volksgezondheid" reageert Hugo Matthysen in zijn middagjournaal voor 'Nieuwe Feiten'. "Heb je last van een vervelend griepje of een hardnekkige verkoudheid, dan is het misschien aangewezen om aan elke hoek van je bed een ballon van Studio 100 te hangen. Dat kost maar 32 euro, gesteld dat je bed 4 hoeken heeft."

Heb je last van een vervelend griepje of een hardnekkige verkoudheid, dan is het misschien aangewezen om aan elke hoek van je bed een ballon van Studio 100 te hangen.

Beluister het middagjournaal van Hugo Matthysen via Radio 1 Select

Lees ook: