De Kreuners - De Kreuners

28 januari 2016
In een reeks over Nederlandstalige classic albums kan je niet om De Kreuners heen. Eind jaren '70 stalen ze de show in de allereerste Rock Rally; ze moesten enkel Once More laten voorgaan.Aan het handje van producer Jean-Marie Aerts trokken ze naar Londen voor Nummer 1. Die eerste single zette de toon: jong, fris, vrolijk, inspelend op de ska-rage van toen.

In een reeks over Nederlandstalige classic albums kan je niet om De Kreuners heen. Eind jaren '70 stalen ze de show in de allereerste Rock Rally; ze moesten enkel Once More laten voorgaan.

Aan het handje van producer Jean-Marie Aerts trokken ze naar Londen voor Nummer 1. Die eerste single zette de toon: jong, fris, vrolijk, inspelend op de ska-rage van toen.

Begin jaren '80 volgde het debuutalbum 's Nachts kouder dan buiten. Met bijhorende airplay en hits in de -jawel- alternatieve scene. Doe de kreun, Zij heeft stijl, Nee oh Nee, Gezellig samenzijn zitten intussen gebeiteld in ons collectief geheugen. En de hype barstte los...

Walter Grootaers blikt in Wonderland terug op die bewogen periode. We frissen zijn geheugen op met herinneringen van bevoorrechte getuigen.