"Lieve Jo, het was mijn fout, vergeef me. Bart"

2 maart 2017
Zangeres Jo Lemaire stond ooit klaar om het podium van Marktrock op te gaan, toen festivalpresentator Bart Peeters de verkeerde groep aankondigde. Weg 'moment de gloire'!

Bart Peeters was toen de presentator van het Leuvense festival. Met veel swung kondigde hij aan: “Hier komen De Kreuners!” Waarna Jo Lemaire het podium op moest stappen, want niet De Kreuners, maar zij was aan de beurt.

Wat een anticlimax, verwarring ook op het plein. "Sommige mensen verwachtten wél De Kreuners, anderen niet. Maar hoe dan ook, je ‘moment de gloire’ is volledig afgepakt. Maar daarna werd ik wel door het publiek gedragen”.

Wéken later - ze woonde toen in Hasselt, had boodschappen gedaan - kwam ze thuis en haar toenmalige vriend was razend kwaad. Er was namelijk een bos bloemen afgegeven met een cryptische , maar niet mis te verstane tekst op:

Lieve Jo, het was mijn fout, vergeef me. Bart

Ze kon toen niet meteen een verband leggen met Marktrock en wist niet wie die Bart was. Ze kon haar vriend dus ook geen aanvaardbare uitleg geven. Pas veel later besefte ze dat het Bart Peeters was geweest die zijn fout wilde goedmaken.

“Ik denk niet dat ik hem ooit dit verhaal verteld heb. Maar het is zo'n lieve collega. Onlangs moest ik live optreden op de radio. Ik kreeg een hoestbui, en wie stond daar meteen met een glas water? Bart Peeters!”