"De kritiek uit het buitenland dat Nederland meer zou moeten doen, daar zijn de Nederlanders het niet mee eens"

1 april 2020
© Yorick Jansens (Belga)
Een verlenging van de coronamaatregelen, maar geen verstrenging. Dat is een samenvatting van wat de Nederlandse regering gisteravond aankondigde. Scholen, kinderdagverblijven, horecazaken, sportclubs, kappers en musea blijven er dicht. Maar niet-essentiële winkels zoals kledingwinkels moeten in Nederland dus nog altijd niet verplicht de deuren sluiten. En daarmee blijven onze noorderburen toch een beetje de vreemde eend in de West-Europese bijt. Correspondent Joris Van Poppel reageert.

De Nederlandse premier Mark Rutte krijgt stevig de wind van voren, omdat zijn regering Europese steun aan Italië tegenhoudt. Maar in Nederland ziet men dat anders, zegt Joris Van Poppel in 'De Ochtend'. "De kritiek uit het buitenland dat Nederland meer zou moeten doen, daar zijn de Nederlanders het niet mee eens. De Nederlanders vinden dat premier Rutte het goed doet en dat de huidige maatregelen genoeg zouden moeten zijn om de crisis te bezweren."

De Nederlanders vinden dat premier Rutte het goed doet en dat de huidige maatregelen genoeg zouden moeten zijn om de crisis te bezweren.

Beluister het gesprek met Joris Van Poppel in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: