De Kritische Nootjes ontmaskerd: De Romeo’s waren elke week te horen op Radio 1

24 juni 2022
© VRT
Wie zijn De Kritische Nootjes? Het is een vraag die de luisteraars van Radio 1 tien maanden lang bezighield. Elke week sloot het driekoppige koor de uitzending van ‘Puntje van Kritiek’ af met een feestelijke zangstonde. Maar welke artiesten er achter dat huiskoor schuilgingen, bleef een goed bewaard geheim. Tot vandaag. De Romeo’s deden hun maskers af, en losten zo ook de allereerste klacht op die vorig jaar toekwam in de mailbox van ‘Puntje van Kritiek’.

Elke dag lopen er klachten binnen over de radio- en tv-programma’s van de VRT. In ‘Puntje van Kritiek’ doen Vincent Byloo en Tomas De Soete hun uiterste best om ze allemaal op te lossen. Want klachten zijn nooit zomaar klachten, maar opportuniteiten om het beter te doen.

De allereerste klacht die 10 maanden geleden in de mailbox van ‘Puntje van Kritiek’ belandde, ging over de muziekkeuze op Radio 1. Luisteraar Miriam wou weten waarom De Romeo’s niet vaker te horen waren op Radio 1.

Een terechte klacht, vonden Vincent Byloo en Tomas De Soete, dus pakten ze het wel érg grondig aan. Want wat blijkt nu? Het afgelopen jaar waren de Romeo’s elke vrijdag te horen op Radio 1! Elke week werd de uitzending namelijk feestelijk afgesloten met een zangstonde door De Kritische Nootjes.

Veel luisteraars dachten dat het om Clouseau ging, maar sloegen de bal dus mis. Ook De Kreuners werden verdacht, net zoals Get Ready! Maar vandaag vielen de maskers van Gunther Levi, Chris Van Tongelen en Davy Gilles eindelijk af. En dat mag je vooral letterlijk nemen. Kijk maar: