De kunst van het geven

18 december 2018
Het is druk in de stad, want we zijn met zijn allen volop op zoek naar eindejaargeschenken. Nog snel een paar sokken of een fles wijn, of toch maar weer een cadeaubon, bij gebrek aan iets beter? Hoe kies je een goed geschenk? Welke alternatieven bestaan er? De cadeauspecial van De Wereld van Sofie!

 Wat is het perfecte geschenk? En hoe verschillend kijkt men daar naar in de wereld? Jo Verhenne schreef het boek ‘Give it to me, baby’ over de kunst van geven.

Voor gezinnen in kansarmoede is pakjestijd helemaal niet die gezellige periode van het jaar. Vzw Feestvarken bezorgt kinderen, van wie de ouders het niet kunnen betalen, een verjaardagscadeau, iets om te trakteren in de klas en spullen voor een verjaardagsfeestje thuis. Een reportage van Ward Bogaert

Karel De Gucht was minister van buitenlandse zaken en Europees commissaris. In die hoedanigheid ging hij vaak op staatsbezoek of economische missie. En daar hoort het uitwisselen van diplomatieke geschenken bij. Hij geeft een overzicht van wat hij zoal gekregen heeft.

Niet alle geschenken blijken een cadeau te zijn. Vincent Byloo geeft een overzicht van vergiftigde geschenken

Ook het Vrijheidsbeeld in New York was een cadeau. Van Frankrijk aan de Verenigde Staten. Amerikakenner Frank Albers vertelt het verhaal van Lady Liberty