De Lage Landenlijst 2018, vanuit Zoutelande

31 augustus 2018
Op zaterdag 22 september is het weer zover: dan zendt Radio 1 de derde Lage Landenlijst uit, de top 100 van de beste Nederlandstalige songs sinds 1945. Kers op de taart is de Lage Landen Sessie in de Roma!

De stemming

Wat is het allerbeste Nederlandstalige nummer sinds 1945? Ook dit jaar weer lanceert Radio 1 een grote publieksstemming.

De actie wordt afgetrapt op vrijdag 31 augustus, van 9 tot 12 uur, met een special van de Lage Landenlijst. Jan Hautekiet en Kirsten Paulus (van L1, de regionale omroep van Limburg) zijn alvast benieuwd naar je suggesties.

Stemmen kan ook vanaf dan. Kies je favoriete liedjes uit een lijst van 100 nummers, samengesteld door 20 Vlaamse en Nederlandse muziekliefhebbers. Je eigen suggestie is ook welkom via het stemformulier. 

Live vanuit Zoutelande

Dit jaar is de Lage Landenlijst een coproductie van Radio 1 met 3 regionale omroepen uit Nederland: Omroep Brabant, de Limburgse L1, en Omroep Zeeland. Niet toevallig de drie provincies die grenzen aan Vlaanderen.

Ultieme apotheose is een live-uitzending op 22 september, van 9 tot 18 uur, vanop een locatie die voor beide landen bijzonder is: Zoutelande. Jan Hautekiet en Kirsten Paulus zorgen wederom voor de presentatie. Als extraatje gaan beiaardiers diezelfde dag met Nederlandstalige muziek aan de slag in de Vlaamse hoofdsteden.

De Sessie

Kers op de taart tenslotte is de Lage Landen Sessie in de Roma, ook op 22 september. Op de affiche staan Meuris, Tourist LeMC, Ertebrekers, Roosbeef, Yevgueni, Rick de Leeuw en Brihang.

Bestel je tickets, en breng je stem uit:

Lees ook

Lijst van artikels