De man die de muziek van Harry Potter schreef versus de man die zijn volk vrouwen leerde versieren

14 juni 2021
Schotland versus Tsjechië op het EK Voetbal vandaag. En ook Schotland versus Tsjechië in onze podcasttips van de dag. Maak kennis met ‘Soundtrack Maestro’ waarin Annelies Moons en Dirk Brossé de Schotse componist Patrick Doyle aan je voorstellen. Hij is bekend van de soundtracks van ‘Harry Potter and The Goblet of Fire’ en ‘Brave’. En dankzij ‘Interne Keuken’ leerden we Casanova beter kennen. De laatste 13 jaar van zijn leven woonde hij in Tsjechië.

De man die de muziek van Harry Potter schreef

Maak kennis met de podcast 'Soundtrack Maestro'. Annelies Moons en Dirk Brossé interviewen vier topfilmcomponisten met naam en faam: Gabriel Yared, Patrick Doyle, Elliot Goldenthal en Shigeru Umebayashi. We duiken in het brein van de filmcomponist, krijgen de keukengeheimen van de maker en luisteren naar de petites histoires van de films waarvoor ze muziek hebben gemaakt.

Fan van Harrry Potter? Dan ben je ongetwijfeld ook fan van de Schotse Patrick Doyle! De uitstekende soundtrack van 'Harry Potter And The Goblet Of Fire' is immers van zijn hand. Maar Doyle is ook de componist van 'Brave' of 'Murder On The Orient Express'. Hoe gaat hij te werk? Laat je onderdompelen, en geniet van het boeiende gesprek, en de prachtige muziek. 

Beluister hieronder 'Soundtrack Maestro' met Patrick Doyle (of luister via je favoriete podcast-app)

De man die zijn volk vrouwen leerde versieren (en zoveel meer)

De laatste dertien jaar van zijn leven woonde Giacomo Casanova in het kasteel van Dux, een dorpje in Tsjechië . Straatarm, oud en versleten. Hij schreef er zijn memoires. 164 jaar na zijn overlijden, in 1962, werd het manuscript voor de allereerste keer integraal uitgegeven. 12 delen. 3600 bladzijden. Johan De Geest heeft ze allemaal gelezen. Hij is grote fan. De allerbeste stukken heeft hij verzameld in een boek: ‘De taal van de liefde. Het beste werk van Giacomo Casanova’.

Waarom Casanova zoveel meer is dan een versierder, dat weet De Geest dus als geen ander. En dat hoorde je in de podcast van 'Interne Keuken'!

Beluister de podcast van 'Interne Keuken' (of luister via je favoriete podcast-app)

Ontdek al de podcasts van Radio 1:

Lijst van artikels