De man die model stond voor Animal

17 januari 2015

U weet wel, Animal, de drummer van de Muppets, die bestaat echt. Hij heet Ginger Baker. De man die samen Jack Bruce en Eric Clapton in 1966 Cream begon, de allereerste supergroep uit de rockgeschiedenis. Groupies, drugs, gitaar- en drumsolo’s van drie dagen, het dateert allemaal van toen.

Ginger betekent ros. Zo zag hij er toen ook uit, als een woeste viking. Het was alsof de Duivel zelf zat te drummen. Je schrijft Ginger met de G van Geniaal. Maar ook van Gevaarlijke Gek. Vraag maar aan Jay Bulger. Tijdens het maken van zijn documentaire ‘Beware of Mr. Baker’ kreeg hij het met de drummer aan de stok. Letterlijk. De medische gevolgen zijn dit weekend op Acht te zien.

Gelukkig hebben we Ginger Baker niet aan de keukentafel. Alhoewel. We zouden ons gerust een half uurtje willen laten uitschelden, als hij dan ook iets zou willen spelen. Een kermis is een geseling waard. Strikt genomen zou dat kunnen want hij leeft nog - dat op zich is een klein wonder - maar zijn Nederlands is niet perfect. Dus hebben we Johan Ral uitgenodigd, de wandelende pop- en rockencyclopedie. Uiterst aimabele mens, maar een belabberd drummer, dat wel.


 

Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...