De meest positieve luisteraar ter wereld!

28 januari 2016
Deze week ook het Komaf met Kafka-filmpje van Hautekiet zien passeren? Daarin vertelt Frans Heeman over zijn perikelen om een internationaal treinticket af te halen in het station. Een echte Belgenmop. Toch blijft Frans positief. En hoe!

Deze video deze week ook zien passeren op de sociale media? Het is het absurde verhaal van luisteraar Frans. Een waargebeurde Belgenmop...

 

Only in Belgium...

Geplaatst door Radio 1 op dinsdag 26 januari 2016

 

Wat een verhaal! Herkenbaar! Ergerlijk!

Of nee, eigenlijk niet. Want Frans blijft er heel positief onder. Meer nog: twee jaar later is het verhaal nog altijd een bron van vreugde, mailde hij ons.

OK, Frans, daar willen we meer over weten. De minuut is voor jou!

 

De minuut van Frans Heeman

Die ganse historie heb ik als zeer positief ervaren. Zo heb ik geleerd hoe je online tickets kunt bestellen bij de NMBS.

Op een zonnige ochtend ben ik naar Mechelen gefietst langs de blauwe bruggen over Nete, Dijle, het Zennegat, de Leuvense vaart tot aan het station in Mechelen.

Gelukkig ging het loket pas om 14 u open, zodat ik die prachtige rit nog eens kon overdoen.

's Middags lekker gegeten, mijn kippen gevoerd, een duifke geslacht voor mijn broer. En terug naar Mechelen.

Gestopt om naar watervogels te bekijken. Veel meer koeten dan andere. Kortom : veel meerkoeten. In het station aangeschoven tussen leuke mensen omdat mijn loket nog steeds dicht was.

Vriendelijk verwezen naar loket nummer 1 waar mijn tickets op mij lagen te wachten. Ze werden mij liefdevol overhandigd. Beterschap gewenst voor hun zieke collega.

Terug naar huis. Bijna van mijn fiets gevallen van 't lachen. Bij de Jan in 't Zennegat een tripel van Carolus gedronken.

Dankzij de NMBS en Kafka heb ik die dag 32 km gefietst. Daar kunnen de meeste wielertoeristen maar van dromen.

We zijn 2 jaar later en het is nog steeds een bron van vreugde. Mooi toch!