De mol en de molshoop

8 februari 2020
Het zou kunnen dat u vooral geïnteresseerd bent in het antwoord op de vraag: Hoe krijg ik de mollen uit mijn tuin? Ok, we zullen die vraag stellen. Maar pas helemaal op het eind van het gesprek dat we morgen met een mololoog zullen voeren.

Want we willen onze gast niet nodeloos tegen de haren in strijken. Joeri Cortens is de zoogdierenexpert van Natuurpunt. Het zou wel eens kunnen dat hij weinig begrip heeft voor mensen die de mol uit hun tuin willen verdrijven. 

Eerlijk? Op de redactie van Interne Keuken werken drie totale mol-onwetenden. We kwamen niet verder dan zoogdier, ondergronds, blind, eet regenwormen. Wat we ook niet weten: mag je een mol eigenlijk vangen? Is het geen beschermde diersoort?

Wat we wel weten: je mag de mol tellen. Dit weekend - 8 en 9 februari - organiseert Natuurpunt een mollenteldag. Als je een mol ziet, kan je dat hier melden. Dat lijkt ons nog niet zo eenvoudig. Wij hebben nog nooit een levende mol in het echt gezien. Waagt de mol zich eigenlijk wel eens boven de grond?

O, we zien op de site van natuurpunt dat je ook molshopen mag tellen, dat is ook wetenschappelijk relevant. Molshoopspotten, Dat moet lukken.

Beluister het volledige gesprek :

Radio 1 Select