De Mol: Marc ... is het niet

2 februari 2016
Journalist Douglas De Coninck wist 17 jaar geleden wie De Mol was. Ook nu al heeft hij sterke vermoedens: Marc, de buschauffeur, valt al af. Maar wie nog?

Douglas De Coninck volgde 17 jaar geleden de zoektocht naar De Mol voor de krant De Morgen. Zijn research ontaarde in een verbeten zoektocht naar de waarheid, die ene aanwijzing, complottheorie of bewijs richting woestijn­mol. Een nationale staatszaak, dat was het toen. En Douglas hielp het genre mee naar elke voorpagina!

Nu, 17 jaar later, gebeurt dat anders. Iedereen zoekt mee online, gewoon via "#demol".

 

17 jaar later

Douglas De Coninck: "Als je je echt wil verdiepen in het programma, dan moet je alles opnemen. En 3 of 4 keer opnieuw kijken. Dat deed ik vroeger ook, op VHS welteverstaan." Ook de eerste aflevering heeft hij aandachtig bekeken. "Er zijn al een paar mensen waarvan ik weet dat ze het niet zijn. Dat is een gevoel, maar Marc de buschauffeur, Manuela en Bruno de aannemer zijn het volgens mij al zeker niet."

 

Manuela, Marc en Bruno zijn het volgens mij al niet.

 

De zoektocht naar De Mol heeft Douglas ook geld gekost. "17 jaar geleden was er nog maar nét internet. Je moest inloggen met je telefoonlijn, en dat was erg duur. Het was best confronterend om mijn telefoonrekening achteraf te krijgen."

 

De Mol-poll: wie verdenk jij?

Douglas De Coninck heeft al een vermoeden wie het niet is. Maar wie verdenk jij? Doe De Mol-poll en klik op jouw 'verdachte'.

 

 

 

 

Twitter-verdachten

Op Twitter circuleren al heel wat verdachten.

 

Ik heb een aanwijzing gevonden. Het is Marc. #demol pic.twitter.com/OscY0Rxdml

— Laura Coorevits (@lauracoorevits) 2 februari 2016

Ohja nog even dit. Int logo val #demol zit heel duidelijk ene C van Cathy in het midden verwerkt. I rest my case

— Imke Vanhoutte (@Mystery_I) February 2, 2016

Gisteren #demol @opVIER gezien? Via wiskundige berekeningen hebben wij de mol al ontmaskerd https://t.co/iECfTA2WBq pic.twitter.com/9qjWiUspvl

— Geekster (@geekster_blog) 2 februari 2016

Foto © Twitter

Radio 1 Select