"De N-VA heeft heel wat werk aan haar communicatie"

5 september 2016
Vorige week lanceerde de N-VA het voorstel om een noodtoestand in ons land uit te roepen bij terroristische aanslagen. Na CD&V blijkt ook Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten geen voorstander. Tijd voor een politieke analyse van Ivan De Vadder.

“Voor alle duidelijkheid: die noodtoestand maakt deel uit van een grote nota”, zegt De Vadder, "maar binnen de Vlaamse partijen staat de N-VA alleen".

Daarnaast heeft de partij echt wel wat werk aan haar communicatie. Dit terwijl in het verleden de communicatie altijd heel gestroomlijnd naar buiten kwam. 

We dachten dat we drie Vlaamse partijen hadden die een vergelijkbaar programma hadden: centrum tot centrum-rechts. Maar als je met drie partijen electoraal in dezelfde vijver zit te vissen, krijg je discussies over dat vissen.

 

"Merkwaardig"

De Vadder had het ook even over het vertrek van Hermes Sanctorum uit Groen. Die vindt dat de partij zich niet hard genoeg opstelt tegen het onverdoofd slachten.

De Vadder vindt dat vertrek wat merkwaardig: “Hermes Sanctorum gaat ervan uit dat hij als parlementslid meer kan bereiken, dan wanneer hij in een groep mensen zit met dezelfde overtuiging “

"Een parlementslid alleen is afgesneden", zegt De Vaddder "Als groep krijg je meer geld en toegang tot bijvoorbeeld vragen stellen".

Beluister hieronder de volledige analyse:

Radio 1 Select