De NAVO wist niet dat de Libische rebellen tanks hadden?

8 april 2011

Een mens zou denken dat de strijd tegen Khaddafi en zijn getrouwen een stuk gecoördineerder verloopt sinds de NAVO het commando over de bombardementen overnam. Blijkt nu dat de NAVO niet eens wist dat de rebellen tanks hebben.

De NAVO geeft toe dat er gisteren tanks van de rebellen zijn aangevallen in het oosten van Libië. Maar volgens Russ Harding, de vicebevelvoerder van de NAVO-operatie in Libië, was het bondgenootschap niet op de hoogte van het feit dat ook de rebellen tanks gebruikten. Secretaris-generaal Ander Fogh Rasmussen betreurt dat er doden gevallen zijn, maar excuses konden er niet af.

Blijkbaar zijn journalisten een stuk beter op de hoogte van materieel en slagkracht van de strijdende partijen in Oost-Libië. Journalist Harald Doornbos twitterde "Voor de #NAVO: de wilde meneren zijn rebellen. En het voertuig met veel wielen is een tank. Eigen filmpje !"

Zou de NAVO werkelijk niet weten dat de rebellen in Libië tanks hebben? En zo ja, wat moeten we daar dan van denken? Wat is er trouwens mis met je excuses aanbieden?

Lees en beluister ook