De politie: niet altijd je vriend?

25 oktober 2016
De politie uw vriend? Niet altijd, blijkt uit twee getuigenissen die we de voorbije weken in 'De bende van Annemie' gehoord hebben.

Actrice Veerle Malschaert was vorig jaar haar zoontje kwijt aan zee. In blinde paniek belde ze de politie. De agent aan de telefoon zei letterlijk tegen haar 'Als je niet kalmeert, luister ik niet naar je.'

Veerle begrijpt niet waarom de agent zich niet in haar situatie kon inleven. "Ik heb daar de hel meegemaakt, en dan reageert hij zo. Toen besefte ik dat empathie onderwezen zou moeten worden".

Ook Radio 2-collega Britt Van Marsenille vertelde bij Annemie over wat ze tien jaar geleden bij de politie had meegemaakt. Britt werd in een parkje langs de Antwerpse ring van haar fiets gerukt.

Toen ze het voorval ging aangeven bij de politie, kreeg ze een hallucinante reactie van de agenten. Ze zeiden letterlijk: "Maar juffrouw, je weet toch dat je daar toch niet moet fietsen".

Oproep

  • Ben je ooit in een situatie terecht gekomen waarvoor je naar de politie moest. Ben je dan door de politie op een warme, menselijke manier ontvangen? Of net niet?

Radio 1 Select