"De politiek is vooral bezig met zichzelf. Ik wil bezig zijn met de Antwerpenaren"

25 januari 2017
Staatssecretaris Philippe De Backer is door de Antwerpse afdeling van Open VLD verkozen als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Dat heeft hijzelf gemeld op Twitter. De Backer neemt het zo op tegen stemkanonnen Bart De Wever (N-VA) en Kris Peeters (CD&V).

De Backer is gisteren unaniem verkozen als Open Vld-lijsttrekker in Antwerpen. "Ik ben bioloog van opleiding. Ik ben de politiek niet ingestapt om tegen iets of iemand te vechten maar om oplossingen te zoeken." Hij deinst niet terug voor de twee stemkanonnen Kris Peeters en Bart De Wever. "De politiek is vooral me zichzelf bezig. Ik wil bezig zijn met de Antwerpenaren."

Oosterweel

Het belangrijkste speerpunt van de liberalen zal mobiliteit zijn. "We moeten blijven praten over de Oosterweelverbinding. Er zijn een hoop zaken die we al sneller kunnen doen om de ring van Antwerpen te ontlasten van files. Zo kunnen we de Liefkenshoektunnel tolvrij maken of een snelle verbinding creëren tussen het noorden van Antwerpen en Wommelgem. Dat zijn zaken die geen geld kosten."

Privacy

De Backer is nu staatssecretaris voor de Noordzee, voor Bestrijding van Sociale Fraude en Privacy in de federale regering. Hij heeft een doctoraat van de UGent in biotechnologie en is lid van de liberale denktank Liberales. 

Van 2008 tot 2010 was De Backer voorzitter van Jong VLD en zat hij in de gemeenteraad van Kapellen. Nadien ging hij in Antwerpen wonen.

In 2011 volgde hij Dirk Sterckx op in het Europees Parlement en was hij lid van de liberale fractie ALDE. In mei vorig jaar nam hij ontslag uit het EU-parlement en werd hij staatssecretaris in de regering-Michel.

Bron: Deredactie.be en Radio 1