De prikklok: afschaffen of niet?

19 februari 2016
Eén van de oplossingen voor het mobiliteitsprobleem in Brussel, is inzetten op flexibelere werktijden. Dat blijkt uit een recente studie uitgevoerd door de FOD Mobiliteit en Vervoer. Schaf de prikklok af, en de files worden korter! Zijn er nog argumenten om de prikklok af te schaffen? Of net niet?
Volgens de onderzoekers moeten werkuren overal glijdend worden, zodat de ochtend- en avondspits breder uitgesmeerd worden. Mensen moeten vroeger en later kunnen beginnen, en thuiswerken moet worden aangemoedigd.
 
De prikklok afschaffen dus, want dat zorgt voor kortere files. En misschien heeft het nog andere voordelen? Je geeft werknemers meer vrijheid, waardoor ze gemotiveerder aan de slag gaan?
 

Een heel aantal bedrijven heeft de voorbije jaren de prikklok afgeschaft. Maar op andere plaatsen houden ze er bewust aan vast: het is de enige manier om een strikte scheiding tussen werk en privé te houden en dus beter voor het welzijn van de werknemers, zo luidt het.

 

 

REAGEER

Wat vind jij? Tijd om voor eens en altijd komaf te maken met de prikklok? Of hou jij liever vast aan het 9 to 5 werken? Jouw ervaringen met de prikklok zijn welkom!

Ken jij bedrijven die de prikklok onlangs afgeschaft of net opnieuw ingevoerd hebben?