De Queen wordt vandaag 85. En in juni nog eens.

21 april 2011

Vandaag wordt koningin Elizabeth II 85. Er worden wat saluutschoten afgevuurd, maar verder is daar over het kanaal weinig van te merken. Want de 'Queens Official Birthday' wordt de eerste of tweede zaterdag van juni gevierd - heel uitzonderlijk de derde. Dat schijnt iets te maken te hebben met de kans op mooi weer. Zie ook de tweet van de oneigenlijk maar zeer amusante @Queen_UK: "One does enjoy birthdays. It's such a shame they only come twice a year."

Bij deze gelegenheid publiceerde The Telegraph een lijst met 85 feiten 'you should know' over de Queen. Wist u bijvoorbeeld dat de Queen een aardig mondje frans spreekt, en dat ze dat geleerd heeft van Belgische gouvernantes (feit n°9)? Dat ze als enige Britse zonder rijbewijs mag rijden (n° 53) en dat ze zelf de bougies kan vervangen (n°71)? Dat ze een nieuw hondenras introduceerde, de 'dorgi' (n°79) en dat ze voorzitter is van de Britse duivenbond (n°83) ?

En dan vergeet de Telegraphe nog te vermelden dat alle Britse zwanen eigendom van de Queen zijn. Alleen zij mag trouwens zwaan eten. Of mocht dat.

Lees en beluister ook

Radio 1 Select