De regen die naar boven valt

20 januari 2021
© Glenn Carstens - Peters (Unsplash)
Hou je ook zo van goede radiodocumentaires en podcasts? Dan ben je bij 'Zandman' aan het juiste adres. Vandaag stellen we 'De regen die naar boven valt', van Xandry van den Besselaar aan je voor. Over Willem, haar huisgenoot en vriend, die na drugsgebruik in een psychose belandde. Winnaar van de NTR Radioprijs 2016.

Kun je een psychose begrijpen? Hoe voelt dat? Wat zie en hoor je? En wanneer ben je eigenlijk psychisch ziek? Met deze vragen voert Xandry van den Besselaer een intiem gesprek met Willem, die na drugsgebruik in een psychose belandde.

'De regen die naar boven valt' werd bekroond met de NTR Radioprijs 2016. De jury noemde het "een prachtig onderwerp dat het waard is om een documentaire over te maken, schitterend opgebouwd met een geweldige hoofdpersoon." 

Je hoort de documentaire 'De regen die naar boven valt' op donderdag 14 januari in 'Zandman', tussen 22 en 23 uur.

Meer werk van Xandry van den Besselaer

Op dit moment werkt het tweemanscollectief VETO (Xandry van den Besselaar en Anna Dupon) aan 'Als het Ware', een langlopend onderzoek naar de werkelijkheidsverschuiving van mensen met een psychotische kwetsbaarheid. Afgelopen zomer maakten ze de audio-installatie 'Kamer van K.' op de 'Zomer van Antwerpen'.

Met het project 'Binnenin' i.s.m. KAOS vzw werden ze onlangs geselecteerd voor de 'Arts in Society Award'.

Lees ook: