De schemersessies: muziek bij zonsondergang

26 augustus 2019
© Radio 1
Het schemert in 'Wonderland'. Elke maandagavond brengen we een artiest naar zijn/haar favoriete plek in de natuur, voor een muzikale sessie bij zonsondergang. Na Eriksson Delcroix en Eefje de Visser is Isbells aan de beurt.

De Engelsen noemen het twilight, de Fransen crépuscule, wij de schemering of deemstering. Prachtige woorden voor het moment waarop de dag zachtjes plaats maakt voor de koude nacht. Een moment waarop je achteruit kijkt met een glimlach of een zucht. Elke maandagavond brengt Wonderland een artiest naar zijn/haar favoriete plek in de natuur, om daar een ode te brengen aan dat moment en gevoel.

Eriksson Delcroix - 'Tumbleweed'

Als eerste brachten Björn Eriksson en Nathalie Delcroix een ode aan de schemering. Dat doen ze op wandelafstand van hun huis in Kalmthout. Na het vallen van de avond komt Björn hier met zijn schoonbroer wandelen, om zachtjes aan verloren te lopen, net zoals je dat kan doen in hun muziek.

Eefje de Visser - 'Zwarte Zon'

Eefje de Visser trok met haar verse band naar een strandje in Bergen-Op-Zoom, om daar tussen de krekels letterlijk de zon zwart te maken in de schemering. 

Isbells - 'Letting Go'

Isbells neemt ons mee tussen de fruitgaarden van het Limburgse Borlo, vlak tegen de taalgrens. Het is een plek waar zanger Gaetan graag komt lopen. Hij houdt van het moment tussen dag en nacht. Er is nog de energie van de zon en het licht maar ook al de rust en de koelte van de nacht.