De Sint heeft een opmerkelijke vraag voor burgemeester Bart De Wever

18 november 2017
Het is weer de tijd van pepernoten en allerlei lekkers en dus belde Xavier Taveirne in De Ochtend naar Sinterklaas, die net De Schelde is opgevaren.

De tocht van Spanje naar Antwerpen verliep voorspoedig. “De zachte deining is goed voor de nachtrust. We hebben ook elke dag de motoren een uurtje uitgeschakeld en dan hebben we ons met zijn allen flink in het zweet geroeid want ook op zee is lichaamsbeweging belangrijk.”

Die cadeautjes zijn maar bijzaak. Het gaat mij om de vreugde die we in de kinderharten brengen.

De Sint heeft ook dit jaar weer veel cadeautjes en lekkers meegebracht. “Die cadeautjes zijn maar bijzaak. Het gaat mij om de vreugde die we in de kinderharten brengen. Wij wijzen de kinderen er ook op dat variatie heel belangrijk is als het over lekkernijen gaat. Speculaas, mandarijntjes en chocolade bevinden zich niet toevallig aan de drie uiteinden van de voedseldriehoek. Daar is over nagedacht.”

Voor de Antwerpse burgemeester heeft de Sint nog een opmerkelijke vraag: “Mijnheer De Wever, door de werken aan de Leie is het voor het Operagebouw één grote bouwwerf. Ik zou vriendelijk willen verzoeken om daar wat paardvriendelijke loopbruggen aan te leggen. Het lijkt me een heel gedoe om ‘s nacht met zo’n rijdier hele omwegen te maken om van het ene stadsdeel naar het andere te geraken.”

Over zijn boodschap aan de kinderen wil de heilige man nog niet veel kwijt. “Ik ga een soort Shakespeariaanse toespraak houden. Het gaat over de spanning tussen ‘er zijn’ en ‘er zijn geen’...

Herbeluister het telefoongesprek met de Sint (vanaf 1'50)

Radio 1 Select