De snelste goal ooit ... en andere voetbalrecords

11 oktober 2016
Christian Benteke scoorde gisteren de snelste goal ooit in een WK-campagne: na zeven seconden was het al raak. Maar in het voetbal zijn er wel meer straffe records, ontdekte Lode Roels.

De snelste goal ooit

Die viel na twee seconden, in Saoedi-ArabiëNawaf Al Abed, een spits van 21 jaar oud, scoorde de bewuste goal in 2009, voor voetbalclub Al-Hilal.

Rode kaarten

De snelste rode kaart ooit, die viel in de lagere regionen van het Engelse voetbal. Lee Todd heette de onfortuinlijke vogel. Toen de scheidsrechter de wedstrijd (luid) op gang floot, stond hij er vlak naast. Terstond riep hij: "Fuck me, that was loud!", waarop hij een enkeltje richting bank voorgeschoteld kreeg.

De meeste rode kaarten vielen dan weer in een wesstrijd in Argentië. Daar trok een referee in één wedstrijd 39 rode kaarten. De twee ploegen, alle bankzitters en de hele trainersstaf kregen rood omdat er een gevecht was uitgebroken. 

Strafschoppen

De langste strafschoppenreeks ooit vond plaats in Namibië, tussen KK Palace en de Civics. Daarvoor waren 48 strafschoppen nodig. 17-16 was de uiteindelijke score.

Het record voor de meeste penaltysaves ooit staat op naam van Ciaran Kelly (Sligo Rovers). Die pakte alle vier de penalties die de Shamrock Rovers naar zijn hoofd keilden.