"De stakers raken de mensen die ze willen raken niet"

27 februari 2018
Het was een beetje een baaldag voor Ann Callebert vandaag. 1/4de van de genodigden raakte niet op de studiedag die ze georganiseerd had. "De staking gaat alweer ten koste van de gewone burger die niets aan de onderliggende problematiek kan veranderen" zegt ze.

Staking… Alweer een staking van het openbaar vervoer… En vooral alweer ten koste van de gewone burger die niets aan de onderliggende problematiek kan veranderen. De stakers raken de mensen die ze willen raken niet. Tegelijkertijd creëren ze enkel nog afkeuring en haat bij wie achter hen zouden moeten staan.

De redenen tot staking mogen terecht zijn, de aanpak ervan is het niet. Ik denk dat het dringend tijd wordt na te denken over creatievere en meer gerichte manieren om eisen door te boksen naar hogerhand. Stop met het bestraffen van de kleine burger.

En maak het hen bijvoorbeeld zoals vandaag niet onmogelijk naar een studiedag rond herstel als mogelijk antwoord op een euthanasievraag te komen. Een thema wat vooral ook mensen aanspreekt die gezien hun ernstige psychische kwetsbaarheid en de armoedige consequenties ervan vaak enkel nog met het openbaar vervoer ergens geraken. Die kans is hen vandaag andermaal door de neus geboord.

Meer info over de studiedag van Ann vind je op psychosenet.be

Meer info over haar boek vind je op acco.be

Lees ook: