De Ten Miles: "Een gemiste kans om gezonde voeding te promoten"

28 april 2015
Luisteraar Bram Jordens bekent: ook hij liep dit weekend mee ‘met de hype’. Met de “Ten Miles” dus. En dat vond hij heel gezellig. Alleen begreep hij niet waarom de startlijn verscholen lag tussen een zee van frietkoten en biertenten. "Een gemiste kans om gezonde voeding te promoten."

 

 

Bram krijgt 1 minuut om zijn standpunt te verduidelijken:

41 000 lopers op de “Ten miles” hebben als een asceet geleefd. Al was het een voorbereiding voor een deelname aan de olympische spelen hebben zij alle verleidingen die hun prestatie negatief konden beïnvloeden genegeerd. Chocolade noch alcoholische dranken, ieder avond op tijd bed in om de volgende dag toch nog een half kilometertje per uur rapper te kunnen lopen op training.

En dan kom je op Linkeroever waar de startlijn ligt. Die lijn ligt verscholen tussen een zee van frietkoten en biertenten. Daarna kan je je nog volsteken met ijsjes en suikerwafels. Wat een gemiste kans van de organisatie (Golazo) en de stad Antwerpen om dit evenement aan te grijpen om de mensen er van bewust te maken dat lopen en gezond eten mekaar versterken.

Radio 1 Select