De top 5 van muzikanten zonder charisma

30 september 2020
© Radio 1
Charisma. Voormalig premier Sophie Wilmès werd verweten dat ze het te weinig had. Maar soms kan het ook een troef zijn. Bij muzikanten bijvoorbeeld. Vincent Byloo lijstte in 'De Wereld van Sofie' op welke muzikanten volgens hem totaal niet charismatisch zijn. Een heerlijk stukje radio!

"Je zou denken: als er nu één sector is waar charisma en uitstraling van levensbelang zijn, is het wel de showbusiness" zei Vincent Byloo in 'De Wereld van Sofie'. "En toch zijn er een hoop kleurloze figuren die het tot popsterren hebben geschopt. Grijze muizen die toch verafgood worden, zonder dat ze beschikken over star quality en sexappeal." 

Dit is de top 5 van muzikanten zonder charisma, aldus Vincent Byloo. (Waarmee hij zich niet wil uitlaten over de kwaliteit van hun muziek, laat dat duidelijk zijn)

5. Chris Martin (Coldplay) 

"Chris Martin kan zingen, maar je zou hem op straat toch zo voorbij lopen. Die 4 gasten van Coldplay hebben de uitstraling van een kaartersclub uit Oostrozebeke."

4. Mark Knopfler (Dire Straits)

"Een gitaarvirtuoos, maar geen lust om naar te kijken. Een zweetband is nooit cool. Een bandana trouwens ook niet."

3. Phil Collins en Peter Gabriel (Genesis)

"Die twee waren samen de Filip en Laurent van de popmuziek. Meer houterig en harkerig vind je ze niet. Precies een boekhouder en een bankbediende die per ongeluk samen op een podium zijn beland."

2. Radiohead

"Wat een bende griezelige pastoors. Ik mag dat zeggen, want ik ben fan van Radiohead."

1. Moby

"Een doodsaaie pummel met het charisma van een natgeregend bekertje. Hij is zo saai en oninteressant dat hij in zijn autobiografie zomaar eventjes een relatie met Natalie Portman verzonnen heeft."

Bekijk het integrale gesprek met Vincent Byloo:

Lees ook: