"De Vlaamse overheid vervult haar taken voorlopig niet"

6 november 2016
Het was te voorzien en te verwachten dat er groen licht zou komen voor het kappen van de bossen in Genk waar transportbedrijf Essers wil uitbreiden. Maar Wouter blijft hoopvol. "Het bos is nog niet gekapt, de Raad van State moet nog een uitspraak doen."

Een jaar geleden zette Wouter Deprez voor het eerst een bericht op Facebook over de uitbreiding van het transportbedrijf Essers.

Het bedrijf krijgt een milieuvergunning van de provincie Limburg en staat daarbij een stap dichter bij het kappen van het bos.

"Het belangrijkste is daarmee gebeurd, maar ik hoop dat de Raad van State toch nog aanduidt dat er fouten zijn en er op die manier toch nog een stop kan komen."

Wouter had altijd al een groot hart voor de natuur, maar zijn engagement groeide nadat hij terugkwam uit Zuid-Afrika. "Hoe meer je je over het natuurbeleid informeert, hoe harder je merkt dat de Vlaamse overheid haar taak van natuurbeleid niet serieus neemt. En hoe meer ik dat ontdek, hoe harder ik geshockeerd ben."

Normaal staat Wouter vrolijk verhalen te vertellen op een podium, maar als voorstander van het behoud van natuur moet hij net iets serieuzer zijn: "Ik moet een deeltje van mezelf uitschakelen om mij zo droog en begrijpelijk mogelijk uit te drukken.

Hoe meer je je over het natuurbeleid informeert, hoe harder je merkt dat de Vlaamse overheid haar taak van natuurbeleid niet serieus neemt

Zelf heeft hij plannen om ergens een stuk grond te kopen om er dan een extra stuk bos op te zetten. "Ik wil graag meer extra bos, daarom niet echt een bos van mij alleen. Ik zou het graag coöperatief delen."