De vlieg

12 september 2020
Zou daar veel over te vertellen zijn, vroegen we ons af toen iemand op de redactievergadering voorstelde om het over de vlieg te hebben in Interne Keuken.

Bij dat soort twijfel belt Erik, onze edelredacteur, voor een verkennend gesprekje naar een deskundige. In dit geval: Luc De Bruyn van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. De vlieg? Welke vlieg, was zijn antwoord. Er blijken tachtigduizend insectensoorten te zijn, waaronder veel vliegen. Tachtigduizend insectensoorten de wereld? Nee, in België. Ik kan er wéken over praten", zei Luc De Bruyn.

U begrijpt: we hebben hem uitgenodigd. We gaan het hebben over de huisvlieg, de vleesvlieg, de stalvlieg, de steekvlieg, de fruitvlieg, de zweefvlieg, de eendagsvlieg, de spinvlieg, de wolzwever, de roofvlieg, de venstervlieg, de viltvlieg, de snavelvlieg, de wapenvlieg, de daas, de waterdaas, de slankpootvlieg, de dansvlieg, de breedvoetvlieg, de bochelvlieg, de oogkopvlieg, de blaaskopvlieg, de halmvlieg, de oevervlieg, de bijenluis, de spillebeenvlieg, de mineervlieg, de boomschorsvlieg, de grasvlieg, de wiervlieg, de miljoenpootvlieg, de wappervlieg, de afvalvlieg, de mestvlieg, de wortelvlieg, de langpootvlieg, de prachtvlieg, de boorvlieg, de luisvlieg, de bloemvlieg, de drekvlieg, de bromvlieg, de horzel, de dambordvlieg en de sluipvlieg.

Ik excuseer me bij de vlieg die ik eventueel over het hoofd heb gezien.

Beluister het volledige gesprek :