De Warmste Week: 2.000 goede doelen, zeven dagen muziek en vrijwilligen

18 december 2019
In Kortrijk is het startschot van De Warmste Week gegeven. Een week lang staat heel Vlaanderen gloeiend heet door de inzet van duizenden mensen voor de meer dan 2.000 geregistreerde goede doelen. Er zijn acties groot en klein, mensen proeven van het vrijwilligersleven en vanuit Kortrijk klinkt zeven dagen lang de warmste muziek. Hier vind je nog eens een overzicht van wat je te wachten staat.

Deze morgen werd De Warmste Week gelanceerd vanop het Nelson Mandelaplein in Kortrijk, dat dit jaar het hart van de acties is. Je kan via vrtnws.be en op één de startshow live volgen. Daarin stellen alle merken van de VRT hun plannen voor De Warmste Week alvast voor en de drie presentatoren van Studio Brussel zullen ook voor het eerst op het warmste podium stappen. Zeven dagen lang zullen daar verzoekplaten gedraaid worden die geld in het laatje brengen voor de goede doelen van De Warmste Week.

Deze week is slechts het hoogtepunt van een solidariteitsgolf die al een hele tijd bezig is. Er zijn al heel wat acties gepasseerd die geld inzamelden voor één van de 2.088 geregistreerde goede doelen en heel wat mensen zijn ook al gaan vrijwilligen bij een vzw. In De Warmste Week valt er heel wat te beleven, maar je kan zelf ook nog heel wat doen. Hier vind je nog eens een overzicht.

Voor wie ga jij alles geven?

Dit jaar kan je voor het eerst vrijwilligerswerk doen voor De Warmste Week. Al sinds 5 december, niet toevallig de dag van de vrijwilliger, zijn mensen over heel Vlaanderen druk in de weer bij honderden vzw's. Het kan zowel een korte kennismaking met vrijwilligerswerk zijn als het begin van een nieuwe roeping. En dat vrijwilligerswerk levert prachtige momenten op voor zowel de vrijwilliger als voor de mensen of dieren waarvoor een goed doel zich inzet.

Music is our answer

"Music is the answer": dat is het motto van Studio Brussel tijdens De Warmste Week. StuBru-dj's Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns zullen platen draaien voor iedereen die een actie heeft gedaan of heeft gevrijwilligd voor De Warmste Week. Luisteraars kunnen ook een verzoekplaat aanvragen voor een zelfgekozen goed doel. Vijf Kortrijkse artiesten maakten daarnaast ook een speciaal Warmste Week nummer.

Muziek werkt dan ook helend. Dat zal ook blijken tijdens de talrijke optredens die op en rond het Nelson Mandelaplein in Kortrijk zullen plaatsvinden. Verschillende grote namen passeren de revue en er zijn zes "back to back"-optreden waarin twee topartiesten of groepen ten voordele van één vzw spelen. Die optredens zijn ondertussen al uitverkocht. De line-up kan je hier vinden.

Warmathons over heel Vlaanderen

Het grootste en vooral meest solidaire sport-event van Vlaanderen kon ook deze editie van De Warmste Week niet ontbreken. Van 18 tot 23 december zijn er zes marathons. Die in Kortrijk, Gent en Leuven zijn ondertussen al volzet, maar als jij ook de benen wil losgooien voor een goed doel, kan dat nog in Brussel, Antwerpen of Beringen. Inschrijven kan hier. MNM zorgt op de Warmathons voor de sfeer en motivatie met live-radio zodat iedereen probleemloos de eindmeet haalt.

Op elke Warmathonlocatie zal ook een actietent aanwezig zijn. De organisatoren van de duizenden acties die al gepasseerd zijn, nog bezig zijn en nog komen, verdienen allemaal een plaats op het podium. Maar omdat niet iedereen in Kortrijk kan geraken, kunnen mensen met hun actie en verhaal terecht op de Warmathons. Daar zullen verschillende bekende Vlamingen met veel aandacht naar de straffe acties en verhalen luisteren en een actievideo opnemen. Zo krijgen heel veel acties toch de aandacht die ze verdienen en een welgemeende dank je wel.

Bron: vrtnws.be

Meer weten over de actie van Radio 1: