Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De bende van Annemie

De wereld van de wetenschap voor ons uitgelegd

vr 26 feb. - 9:02

De bende van Annemie is enorm geboeid door de wereld van technologie en wetenschap. Sinds vorig jaar hebben we huiswetenschapper Anthony Liekens in dienst, om alles helder te duiden!
De wereld van de wetenschap voor ons uitgelegd

Alles wat maar ook een beetje naar wetenschappen (en bij uitbreiding technologie) ruikt, boeit hem mateloos. Meer informatie over onze uitvinder en over zijn projecten vind je op zijn website

Elke donderdag kan je ook terecht in zijn garage, die wij hier op de redactie al 'De Loods van Liekens' zijn beginnen noemen. Meer info daarover op opengarage.org

 

Herbeluister de wetenschapsstukjes van vorig jaar

 

Hierover kwam Anthony al vertellen:

 

Woensdag 16 september
Welkom, homo naledi! Is dit dé missing link in de evolutie van aap tot mens? Of moeten we toch nog even wachten met het herschrijven van de geschiedenisboeken?

 

Woensdag 7 oktober
Vorige vrijdag is de eerste spadesteek gegeven voor het eerste publieke waterstofstation in België. We horen iedereen praten over elektrische wagens, maar hoe zit het met wagens op waterstof?

 

Vrijdag 23 oktober
Het Belgische bedrijf Multiplicom heeft gisteren 'Clarigo' gelanceerd, een niet-invasieve prenatala screeningtest voor onder meer het Downsyndroom. Anthony komt uitleggen waarom deze test zo belangrijk is. 

 

Vrijdag 13 november
We praten er al héél lang over, over 'the internet of things'. Hoe dichtbij zijn we nu echt? Recent werden een aantal netwerken gelanceerd om onze toestellen nog makkelijker met het internet te kunnen verbinden. Betekent dit dat we binnenkort allemaal een slimme koelkast in huis halen? 

 

Vrijdag 26 februari

Wij verwachten van onze huiswetenschapper dat hij àlles volgt wat er in de wereld der wetenschappen gebeurt. Dat lijkt niet moeilijk, je vindt heel wat informatie online. En toch! Heel veel wetenschappelijke artikels worden enkel gepubliceerd in dure, wetenschappelijke tijdschriften. Die artikels zijn dus niét beschikbaar voor het grote publiek. Om dat te omzeilen, werd er onlangs een piratenwebsite voor wetenschappelijke artikels opgericht, SciHub.

 

 

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet