De wereld van Maalouf

3 oktober 2019
Foto©Belga/Nicolas Lambert
Fransman met Libanese roots gaat voluit voor een Latin album. Zijn nieuwe album S3NS barst van de Cubaanse ritmes en accenten.

Je zou denken: de carrière van Ibrahim Maalouf, die gaat zodanig alle richtingen uit dat je de zin en de richting al lang kwijt bent. Maar neen, wat een een saaie boel zou het zijn als een trompettist en componist als hij telkens hetzelfde album maakte met dezelfde muzikanten en hetzelfde soort muziek. Want dat is precies wat Maalouf zo bijzonder maakt. Elk album is een project en elk project is resoluut anders. 

Zo gaat Maalouf voor dit nieuwe album S3NS voor het eerst een samenwerking aan met Latin muzikanten, met Midden- en Zuid-Amerikanen. Het zijn vooral Cubanen en het zijn in drie gevallen pianisten die voor de featurings zorgen: Harold Lopez-Nussa, Roberto Fonseca en Alfredo Rodriguez

In deze videclip (onderaan deze pagina) zie je de trompet van Maalouf schitteren in Una Rosa Blanca, genoemd naar het gelijknamige gedicht van de Cubaan Jose Marti. De stem is die van de voormalige Amerikaanse president Obama die het Cubaanse volk de hand reikte in een boodschap van vrede en vriendschap. 

Luister naar het gesprek met Maalouf: