De wereld van Wainwright: zijn favoriete platen in 'Time Out'

1 april 2019
Rufus Wainwright Interscope Decca
Rufus Wainwright staat bekend als pop en rockzanger en componist. Maar de man is nog zo veel meer. Dat heb je met een DNA als het zijne en een bijzonder brede kijk op kunst en muziek. Hij stelde zijn favoriete platen voor in 'Time Out': een heel breed palet aan muziek!

Rufus Wainwright groeide op in een muzikale familie. Met Loudon Wainwright III als pa en Kate McGarrigle als ma leerden Rufus en zijn (half)zussen al snel de knepen van het artiestenvak en het vreemde bestaan van het leven on the road

Een moeilijke puberteit, een zoektocht naar zijn homoseksuele aard, het aftasten van meerdere muziekvormen- en disciplines, experimenteren met drugs.. Wainwright heeft het allemaal achter de rug en na een carrière van twintig jaar geldt de Canadees als één van de sterkhouders in de populaire muziek. Eens je collega's zoals Sting en Elton John tot je bewonderaars mag rekenen, dan sta je er natuurlijk. En zo gaat Wainwright al vele jaren zijn eigen gang, met de uitgaven van pure popplaten en dan weer uitstappen richting theater en opera. 

Zo heeft Wainwright sonetten bewerkt van Shakespeare en stelde hij vorig jaar in Toronto zijn eigen opera voor, Hadrian, gebaseerd op het verhaal van de Romeinse keizer Hadrianus. 

Het verwondert dan ook niet dat Wainwright voor zijn carte blanche in 'Time Out' met een heel breed palet aan muziek kwam aanzetten.

Bekijk de platenkeuze van Rufus Wainwright onder de foto:

Rufus Wainwright bij Michael Robberechts in 'Time Out'
Rufus Wainwright bij Michael Robberechts in 'Time Out'

Dit was de platenkeuze van Rufus Wainwright, zondagavond in 'Time Out' :

Dancer with Bruised Knees - Kate and Anna McGarrigle

Career Moves - Loudon Wainwright III

Venus As A Boy - Björk

Love Is A Stranger - Eurythmics

Ne me quitte pas - Nina Simone

Over the Rainbow - Judy Garland

Ah du wolltest mich nicht deinen Mond küssen lassen (from Salome) - The Metropolitan Opera Orchestra and Birgit Nilsson 

No Surprises - Radiohead

Herbeluister het gesprek met Rufus Wainwright:

Lees ook: