"De wereld zou zichzelf kunnen overleven door veganistisch te zijn"

24 mei 2015
Anton Corbijn werd afgelopen woensdag 60. Vandaag was de wereldberoemde fotograaf en filmmaker bij ons gast in Touché. Daar vertelde hij hoe hij de herfst van zijn leven ervaart. En hij hield een stevig pleidooi voor veganisme.

"Terwijl ik huwelijken vroeger verafschuwde, vind ik het vieren van het leven nu belangrijker dan ooit", zo zei hij in Touché.

Corbijn kreeg wereldwijd grote naambekendheid toen hij eind jaren tachtig de mythisch geworden foto voor de hoes van het album ‘The Joshua Tree’ van U2 nam. Hoewel hij toen overspoeld werd met de meest fantastische opdrachten voelde hij zich heel erg slecht. "Op het toppunt van mijn roem was ik erg depressief. De aard van het beestje".

Later leerde hij alles wat hem in die negatieve mood bracht uit zijn leven te bannen.

Op de vraag wat hij doet om gezond te blijven, hield Corbijn een stevig pleidooi voor veganisme. "De wereld zou zichzelf kunnen overleven door veganistisch te zijn".

Corbijn is zelf een overtuigd veganist en verklaarde zijn vertrouwen in de voedsel- en farma-industrie volledig te hebben verloren. "Er moet dringend meer aandacht besteed worden aan het verbouwen van gewassen voor de mens dan voor het vee. Daar wordt de wereld alleen maar beter van".