Bert Hamelinck: "De West Coast is voor veel Belgen nog altijd heel ver"

27 december 2018
Cinevox
Bert Hamelinck is CEO van de Belgische productiemaatschappij Caviar, en de man achter onder andere 'Tabula Rasa', 'Clan' en 'The Rider'. Vijf jaar geleden trok hij naar Los Angeles omdat Caviar ook daar een bureau gevestigd heeft. Het is de eerste keer in die vijf jaar dat Hamelinck naar huis komt met kerst.

"Het voelt goed om even terug te keren naar de familie in België. ", vertelt ceo en producer Bert Hamelinck in "De thuiskomers" met Lisbeth Imbo. "Mijn thuis bevindt zich op twee plaatsen en dat zal nog een lange tijd zo blijven. Zolang ik in Los Angeles nog leuke dingen kan verwezenlijken met m'n werk, zal ik daar niet weggaan. Maar stel dat er iets gebeurt met een familielid of met mijn dochters in België, dan zou alles kunnen veranderen. Zij hebben voorrang."

Ik weet niet of we opnieuw in België zullen eindigen, en of we nog gewoon kunnen worden aan het weer hier

Vlaamse vibe in de filmwereld

Hamelinck is producer van de internationaal bejubelde film 'The Rider'. Maar The Rider is niet de enige Vlaamse film die internationaal goed scoort. Ook 'Beautiful Boy' en 'Girl' zijn hele goede Vlaamse films die op veel aandacht kunnen rekenen. "Ons Vlaams filmtalent komt meer en meer naar boven in de filmwereld. Zowel Belgische regisseurs, scenaristen als acteurs hebben het op dat vlak dus wel makkelijker in vergelijking met tien jaar geleden. Maar toch zijn we met te weinig, en er is nog veel werk aan de winkel. De andere filmlanden uit Europa zijn op internationaal vlak in veel groteren getale aanwezig. De West Coast is voor veel Belgen blijkbaar nog altijd heel ver", aldus Hamelinck.

Lees ook

Lijst van artikels