De Wever: "Magnette steekt Syriza links voorbij"

24 oktober 2016
Bart De Wever (N-VA) is niet te spreken over de beslissing van Waals minister-president Paul Magnette (PS) om CETA niet goed te keuren. "Magnette steekt Syriza links voorbij", tweette de N-VA-voorzitter. "De PS beschadigt na Vlaanderen nu ook Europa en de wereldhandel. Wat een hovaardigheid".

"Politiek spel"

"De PS is zich volop aan het profileren en offert het handelsakkoord daarvoor op", reageert De Wever in "De wereld vandaag" op Radio 1 op zijn scherpe tweet. "Het is een puur politiek spel tegen de opkomst van de PTB, met inhoud heeft dit niets te maken."

Wallonië slachtoffert Vlaanderen

Volgens de N-VA-voorzitter zadelt de PS anderen op met de gevolgen van hun beslissing. "De PS brengt al lange tijd schade toe aan anderen, en nu ook opnieuw aan Vlaanderen. Wij voeren namelijk wel degelijk handel met Canada, in tegenstelling tot Wallonië. Democratie dicteert dat je de gevolgen draagt van je eigen gedrag. Het is gemakkelijk je te profileren als je zelf geen handel met het land in kwestie voert", meent De Wever.

Het is gemakkelijk je te profileren als je zelf geen handel met het land in kwestie voert

Ook de inhoudelijke argumenten van de Waalse regering, wuift hij weg. "Ik heb verschillende experten geraadpleegd over het akkoord, en die zeggen mij allemaal dat het akkoord goed is voor de wereldhandel. Zelfs het uiterst linkse bestuur van Griekenland heeft dit goedgekeurd. Magnette steekt hen nu langs links voorbij.

 

Bron: deredactie.be

Radio 1 Select