De zielenroerselen van deze columnisten kan je horen op zondag 7 juni in 'De Toestand is hopeloos, maar niet ernstig'

6 juni 2020
Over besparingen, blank zijn in New York en zonder waardig afscheid sterven. Ook deze week zijn er heel diverse zielenroerselen te horen in 'De toestand is hopeloos, maar niet ernstig'.
 • Gilles De Coster:  hij is presentator van ‘De Mol’ op Vier en presenteert samen met Bart Raes ook 'Sports Late Night' op Vier en PlaySports van Telenet. Hij stelt al winkelend vast dat onze levensstijl alweer in de oude plooi is gevallen.
   
 • Helena de Groot: zij is podcastmaker en werkte ook even voor Radio 1. Ondertussen woont ze al vier jaar aan de Upper West Side van New York. Van daar uit kijkt ze naar de voorbije week in de Verenigde Staten. 
   

Meer horen van Helena de Groot? Beluister dan deze podcasts:

- Poetry Off The Shelf (voor de Poetry Foundation)
- Aria Code (voor WNYC en de Met Opera)
- The Paris Review Podcast (voor The Paris Review)

 • Carl Berteele: hij is journalist bij Sporza en neemt voor het eerst in 28 jaar vakantie in juli wegens niets te verslaan. Natuurlijk vindt hij dat jammer. Zijn 'woord van 2020' is dan ook 'etherloos'. 
   
 • Ann De Craemer: zij is schrijfster en columniste. Twee jaar lang schreef ze twee keer per week een column voor De Morgen, maar eind april werd ze ontslagen omwille van besparingen. Haar ouders hadden haar nog zo gezegd dat ze in het onderwijs moest gaan.
   
 • Mustafa Kör: hij is schrijver en dichter. Deze column wil hij graag opdragen aan de ouden van dagen in de woonzorgcentra die aan de gevolgen van het coronavirus zijn gestorven, vaak eenzaam en alleen, zonder waardige afscheid. Zoals ook de 79 jarige Bekir Sahin, de beste vriend van Mustafa’s vader.