Debuutroman zangeres Hannelore Bedert genomineerd voor Bronzen Uil

9 september 2019
© Radio 1
Hannelore Bedert, vooral bekend als muzikante, schreef een debuutroman en die is nu genomineerd voor de Bronzen Uil. Dat is de prijs voor het beste Nederlandstalige debuut. In totaal dingen 6 auteurs mee naar de prijs.

Het Willemsfonds reikt elk jaar de Bronzen Uil uit, een literatuurprijs voor het beste Nederlandstalige debuut. Aan de prijs is ook een geldbedrag van 7.000 euro verbonden. De winnaar wordt geselecteerd door een vakjury, maar er is ook een publieksprijs waar ook uw mening wordt gevraagd. U kunt tot 10 oktober via deze link stemmen.

Dit jaar zijn ook twee Vlamingen genomineerd. Hannelore Bedert ken je misschien als singer-songwriter. Zij is genomineerd met haar boek "Lam", uitgegeven bij Angèle. "Lam" vertelt het verhaal van Lucia die na het overlijden van haar vader besluit haar lot in eigen handen te nemen, en af te rekenen met het verleden.

Ook Femke Vindevogel is genomineerd met "Confituurwijk", verschenen bij Van Oorschot. "Confituurwijk" gaat over Marie die noodgedwongen naar een achterstandsbuurt verhuist. Het boek toont aan dat mensen in staat zijn om zichzelf opnieuw uit te vinden, onder welke omstandigheden dan ook.

Alle genomineerden:

Hannelore Bedert (BE) met "Lam"
Annemarie Haverkamp (NL) met "De achtste dag"
Mariken Heitman (NL) met "De wateraap"
Julien Ignacio (NL) met "Kus"
Tim Kamps (NL) met "De verschrikkelijke jaren tachtig"
Femke Vindevogel (BE) met "Confituurwijk"
De prijs wordt op 12 oktober bekendgemaakt. Dan weten we wie Lenny Peeters (De Bronzen Uil) en Bert Moerman (Publieksprijs) opvolgen.

Herbeluister

Een jaar geleden was Hannelore Bedert te gast in 'Culture Club'. Ze sprak er over haar debuutroman. Het gesprek kan je hier herbeluisteren:

Hannelore Bedert gaf in 'Culture Club' ook enkele cultuurtips mee. Meer info vind je hier: