"Denk twee keer na voor je 'Nothing Really Ends' van dEUS als openingsdans kiest"

8 april 2019
Wat een prachtige ballad is ‘Nothing Really Ends’ van dEUS. Wellicht één van de meest romantische liedjes die Tom Barman ooit geschreven heeft. "Maar denk toch maar twee keer na voor je dit nummer kiest als openingsdans op je trouw, want er hangt een luguber verhaal aan vast" zegt Vincent Byloo.

“In ‘Nothing Really Ends’ zit een verwijzing naar een van de meest duistere pagina’s uit de Amerikaanse geschiedenis” vertelt Vincent Byloo in ‘Classic Stories’. Het gaat over een periode waarin het land werd opgeschrikt door een reeks bloederige moorden: een moordreeks waar ook twee iconische films over zijn gemaakt. (gebaseerd op waargebeurde feiten dus)

Een van die films wordt bezongen door Tom Barman in ‘Nothing Really Ends’:

Don't say goodbye
Let accusations fly
Like in that movie
You know the one where Martin Sheen
Waves his arm to the girl on the street

Heb je je ooit afgevraagd in welke film Martin Sheen zwaait naar dat meisje op straat? Wel, het gaat over ‘Badlands’ uit 1973. Martin Sheen speelt daarin een kerel van 25 die zijn haar achterover kamt zoals James Dean. Zijn tegenspeelster is een meisje van 15, vertolkt door Sissy Spaceck. (Zo weet je meteen ook waarom Tom Barman het gelegenheidskoortje uit zijn nummer ‘The Sissy Spacek Singers’ heeft gedoopt)'

(lees verder onder de trailer van 'Badlands')

Charles Starkweather, zo heette die kerel, en Caril Ann Fugate, het meisje van 15, reden moordend en plunderend in een gestolen auto rond door de 'badlands' van Nebraska. Ze werden opgepakt, en Charles kreeg uiteindelijk de elektrische stoel. Caril Ann levenslang.

Het verhaal inspireerde niet alleen Tom Barman, maar ook filmmaker Oliver Stone (‘Natural Born Killers’) en Bruce Springsteen (‘Badlands’)

Zo zie je maar. Achter sommige classics gaan mensen schuil van vlees en (heel veel) bloed.

Beluister de analyse van Vincent Byloo:

Lees ook: