Deze Belpop-mashups moet je gehoord hebben

3 december 2019
© Marc De Vilder - VRT fotoarchief / Roger Woolman
Op zaterdag 7 december hoor je op Radio 1 de Belpop 100. 'Byloo' toont deze week aan dat onze Belpop-klassiekers niet moeten onderdoen voor internationale classics.

Major Tim

'Tim' van Wim De Craene, dat eerder dit jaar voor het eerst als single op vinyl verscheen, is een wereldnummer. Het had perfect geschreven kunnen zijn door de grote David Bowie. Want wat blijkt? 'Tim en (Major) Tom van Bowie passen wel erg goed bij elkaar.

Thinking of Rags 'n' Run

In 2003 kwam 'Rags 'n' Run' van Admiral Freebee uit, een van de nummers die gegarandeerd hoog scoren in de Belpop 100. Volgens ons, maar we geven toe dat we ons nu aan een rondje speculeren wagen, heeft de Amerikaanse band The War on Drugs heel goed gehoord dat het nummer van Admiral Freebee internationale kwaliteiten heeft. Luister maar eens naar deze mashup: 'Thinking of Rags 'n' Run'.

My Habibi Shot Me Down

Tamino doet het al enkele jaren goed in de Belpop 100. Habibi stond vorig jaar nog op 44. Dat zou gerust nog horen kunnen, want Habibi is een prachtig nummer dat de vergelijking met een classic als Bang Bang (My Baby Shot Me Down) van Nancy Sinatra moeiteloos doorstaat.

Lees ook: