Deze columnisten delen hun woorden op zondag 6 december 2020

5 december 2020
Elke week delen vijf columnisten hun kijk op de wereld en het leven in 'De toestand is hopeloos, maar niet ernstig'. Ook deze week vond Annemie Peeters weer pareltjes die hun mooiste woorden voor jou op papier zetten en op de radio brengen.
  • Lucas Vanclooster, pasgepensioneerd journalist van de VRT-nieuwsdienst

Hij denkt met weemoed terug aan alle zes decembers met zijn kinderen. Die mooie sinterklaastijd...
 

  • Evi Hanssen, radio- en tv-presentatrice, van onder meer ‘Het heilig huis van Hanssen’ op Joe

Haar column gaat over de Wereldaidsdag op 1 december. Die kreeg véél minder aandacht dit jaar door dat andere virus en daar wil Hanssen iets aan doen.
 

  • Jasper van het Groenewoud is de zoon vàn, maar ook freelancefoto- en videograaf

Hij woont nabij Brugge en maakte een fotoreportage over Brugge zonder toeristen. Hoe dat was en wat het met hem deed, dat deelt hij in zijn column.
 

  • Lotte Debrouwere is journaliste en columniste voor Het Nieuwsblad

Haar column blijkt een perfecte illustratie bij het pleidooi van Stany Crets, eerder deze week op Facebook. Hij moest afscheid nemen van zijn moeder, en door corona moest dat ‘in beperkte kring’. “Het belangrijkste is het afscheid nemen mét elkaar”, zo schreef Crets op Facebook. Het verhaal van Lotte bevestigt dat.
 

  • Rob van Essen is een bekroond, Nederlands auteur en ook de vriend van Lize Spit

Hij woont samen in Brussel met Lize Spit en zag van dichtbij hoe ze werkte aan haar langverwachte tweede roman ‘Ik ben er niet’. Die komt uit op 10 december en voor deze gelegenheid schreef Rob in zijn column de toespraak die hij niet kan geven op haar boekvoorstelling. Want ja, corona.