Deze vijf columnisten delen zondag hun hersenspinselen in 'De toestand is hopeloos, maar niet ernstig'

16 mei 2020
De coronamaatregelen versoepelen, maar 'De toestand is hopeloos, maar niet ernstig', blijft nog even doorgaan! Dit zijn de columnisten van zondag 17 mei:
 • Bert Kruismans: hij is bekend als stand-up comedian en schrijft een column over het ‘nieuwe normaal’, mét mondmasker.
   
 • Roosje Pertz: ook zij is stand-up comedian. Haar column gaat over de lockdown, die ze ervaart als een soort van prepensioen en over de (on)mogelijkheden van online-comedy.
   
 • Thérèse Wauters : zij is de weduwe van sportjournalist Jan Wauters die bijna dag op dag tien jaar geleden een hartstilstand kreeg en twee weken later stierf. Haar column gaat over hoe haar man stierf aan 'een gebroken hart' en over afscheid nemen in pre-coronatijden. Toen mocht iederéén nog afscheid komen nemen.
   
 • José Masschelin: hij was gerechtsjournalist bij Het Laatste Nieuws, maar stopte daarmee en verhuisde naar Frankrijk. Het leven in Vlaanderen interesseert hem amper nog, ware het niet dat zijn kinderen en kleinkinderen hier nog wonen. En daarover schreef hij zijn column.
   
 • Anna Schneider: ze is lid van 'De Duifkes', een vrouwelijke vogelspottersgroep in Vlaanderen. Ze schrijft over de grote rivaliteit tussen katten en vogels en bij uitbreiding over de rivaliteit tussen huisdier- en natuurliefhebbers. Haar column komt er naar aanleiding van een persoonlijke anekdote van Annemie Peeters die een buurkat wou vierendelen nadat die vier mezenkindjes had doodgebeten.